Sivut

torstai 23. huhtikuuta 2015

Kun mutakakku uuniin unohtui

Sain sny:ltä huhtikuun paketin mukana ohjeen minttumutakakkuun. Ajatuksena oli tehdä sitä viikonloppuna, kun meille on tulossa vieraita, mutta en malttanut odottaa. Ja pitäähän sitä resepti testata ennen kuin uskaltaa vieraille tarjota, eikös vaan. 

Jo heti alkumetreillä päätin poiketa hieman alkuperäisestä reseptistä. Lisäilin vähän sokeria ja vaniljasokeria, koska pelkäsin kakusta tulevan hieman turhan tymäkkää lapsia silmällä pitäen. Oma muksu ei suklaaseen koske pitkällä tikullakaan, mutta kaverin isommat lapset tykkäävät kyllä. En ole koskaan aiemmin tehnyt gluteenitonta kakkua. Maissijauhokin oli täysin uusi tuttavuus. Kakussa oli siis monta epäonnistumisen mahdollisuutta ja onnistuin vielä lisäämään yhden. 

Kakun ollessa uunissa jumituin olkkariin tuijottamaan Emmerdalea ja unohdin koko kakun. Vasta herkullisen tuoksun leijaillessa nenään muistin, ettei kakkua ollut tarkoitus kovin montaa minuuttia paistaa. Siinä vaiheessa oli liian myöhäistä mutakakkua silmällä pitäen. Muta jäi pois ja jäljellä oli pelkkä kakku. Ei huono vaihtoehto sekään. Kakusta tuli oikein onnistunut. Mutaisen version teen sitten myöhemmin ja laitan varuilta munakellon kilkattamaan.


GLUTEENITON MINTTUSUKLAAKAKKU

200 g tummaa minttusuklaata
200 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
0,5 dl mantelijauhoja

1. Sulata suklaa ja rasva mikrossa välillä sekoittaen ja anna jäähtyä.
2. Lisää joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
3. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
4. Sekoita joukkoon kerma ja mantelijauhot.
5. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 200 asteessa 12-15 min.

Ja jos sitä mutakakkua haluaa, niin paistoaikaa kannattaa lyhentää. Vartissa kakusta tulee täysin kypsä. ;) Kakku vei kielen mennessään ihan pelkiltäänkin, mutta etenkin vaniljajäätelön kera.


6 kommenttia:

  1. Hahha. Olen määki unohtanu etenki muhvissina ne uuniin ja voin luvata että ei ollu lainkaan niin maukasta ku muta versioina. Tosiaan, kakku on varsin suklainen tymäys, jätski loiventaa sitä hiukan. Myös isompi vuoka lyhentää paistoaika, se n 16cm halkaisijaltaan saa ihana paksun siitä. Mantelijauhe ei ole pakollinen, mut tuo kivaa rakennetta siihen. Parempaa Onnea seurailla kerralla! SNY nro 7

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tais olla 26 cm vuoka. Joten ihmekös tuo, jos tuli melkoisen jämäkkää. :D

      Poista
  2. Kiitos kun jaoit ohjeen kanssamme! Tämä menee ehdottomasti kokeiluun. Hitsi, mulla ei oo munakelloa....

    VastaaPoista
  3. Sit kannattaa varmasti parkkeerata uunin eteen. :D

    VastaaPoista