Sivut

keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Palmikkopipoja

Kaunis malli, ihanan pehmeä lanka ja kirpsakka pakkaspäivä innoittivat neulomaan pari uutta pipoa. Onnelin ja Annelin talvi -elokuvassa nähdyt palmikkopipot ovat olleet työlistalla aina viime talvesta asti ja nyt oli viimein aika ja inspiraatio kohdallaan.

Malli: Onnelin ja Annelin pipo (Suuri käsityö 1/2016)
Lanka: Gjestal SW Merinoull
Puikot: 3 mm ja 4 mm
Ohjeen pipo oli neulottu Novitan Isoveljestä, mutta kyseinen lanka on mielestäni turhan karhea pipoon. Lankamaailman valikoimista löytyi Gjestalin merinovilla, joka on ihanan lämmintä ja pehmeää. Värejäkin löytyi oikein mukavasti. Silmukkamäärän muokkaaminen hieman ohuemmalle langalle onnistui helposti ja onnistuin kerrankin ensimmäisellä yrittämällä neulomaan riittävästi myös korkeutta. (Ohje oli koululaisen pipoon.) Tekoturkistupsuja tilasin Paapolta.


Lanka oli mustaa lukuunottamatta miellyttävää neulottavaa. Tosin lähes joka kerässä on tullut vastaan solmu ja kun aikuisen pipoon lankaa kului n. 2,5 kerää, tuli pääteltävää ihan riittävästi. Lapsen pipoon riitti juuri ja juuri 2 kerää. Musta lanka oli hieman jäykemmän ja karheamman tuntuista ja se kuivatti käsiä todella paljon. Pipot on neulottu KnitPron 50 cm pyöröpuikoilla. Sukkapuikkojen kanssa tahtoo palaa hihat näillä silmukkamäärillä.


Kiitos tuttavapiirin palelevien päiden näitä pipoja on nyt neulottu kerää koko sarja -tyyppisesti. Ja mikäpä näitä on neuloessa. Valmista tulee nopeasti ja värit ovat niin herkullisia. Mikä väri on sun lemppari?

5 kommenttia:

 1. Sinapinkeltanen on tällä hetkellä mun lemppariväri ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinapinkeltainen on hiipinyt myös yhdeksi mun lempiväreistä. Tää on ollut hieman yllättävä käänne. :D

   Poista
 2. Pinkki!! ♥ (et ois varmaan arvannut? :D) Aivan ihanat pipot, toi palmikko on niin kaunis!

  Kivaa pakkasviikonloppua sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei välttämättä ollut yllätys. :D
   Hauskaa viikonloppua myös teille! :)

   Poista