Sivut

perjantai 7. elokuuta 2015

#blogisitarina

Olen perinteisesti ollut aika huono osallistumaan haasteisiin. Jos en heti aloita, ne painuvat unholaan. Siispä nyt otankin heti vastaan haasteen, jonka sain Palanutta siirappia ja pumpernikkeliä -blogin Marikalta.

Haaste on peräisin Kototeko -blogista ja ideana on kertoa oman bloginsa tarina ja haastaa mukaan neljä muuta bloggaria.


Vaikka tämä blogi onkin ollut olemassa vasta tämän vuoden alusta, on varmasti aloitettava vuodesta 2009, jolloin päätin aloittaa ensimmäisen blogini kirjoittamisen. Tuolloin elelin kolmen kissani kanssa ja elämä oli kovin erilaista kuin nykyään. Olin jokunen vuosi aikaisemmin herätellyt henkiin käsityöharrastuksen ja halusin saada koottua tekemiseni johonkin järkevään paikkaan. (Se unholaan painunut blogi löytyy täältä.)

Kuva ensimmäisestä postauksesta, työn alla Rogue ja laaduntarkkailijan kissa, josta myöhemmin kasvoi 13-kiloinen rötkäle.
Elämäntilanteen muututtua ratkaisevasti jäi blogikin vähemmälle huomiolle. Lapsen syntymän jälkeen ei ollut aikaa, eron jälkeen ei ollut energiaa ja ajatus alkoi tuntua yhä vieraammalta. Hetkellisesti jatkoin blogin kirjoittelua osallistuessani SNY-kierroksille. En kuitenkaan tuntenut blogia enää omakseni, joten unohdin koko homman. Sikäli harmittaa, että blogien välissä tuli tehtyä paljon sellaisia töitä, joista olisi ollut kiva kirjoittaa enemmänkin. Muutaman oman suosikin voisin kuitenkin nostaa esille niistä, jotka päätyivät blogiin asti.

Selbudeath-sukat itselle...

... ja kaverille
Karhu-paita kaverin miehelle
Tytön ensimmäiseksi syntymäpäiväksi neulotut kilpparit, jotka ovat leikeissä mukana edelleen.
Loppuvuodesta 2014 aloin harkita uuden blogin perustamista. Lähipiirissä oli pari aktiivista bloggaajaa ja lueskelin innokkaasti käsityöblogeja. Itselleni oli alusta asti selvää, että pääpaino tulee olemaan käsitöissä ja muu elämä saattaa vilahtaa teksteissä vain ohimennen. Tästä syystä myös postauksien väli saattaa välillä venähtää pitkäksikin. Esittelen mieluiten valmiita töitä, mutta viime aikoina on kieltämättä vilahdellut enemmän keskeneräistä kuin valmista.

Tässä blogissa on esitelty jo monta mattoa (ja lisää on tulossa, tänään on tilattu lisää kudetta). Mattojen virkkaamisesta tykkään nykyään melkein enemmän kuin neulomisesta. Matot tuntuvat myös kiinnostavan eniten, sillä lukijamäärät mattopostauksilla ovat ihan omassa luokassaan. En kuitenkaan ole yhtään postauksta kirjoittanut sillä mielellä, että kalastelisin sillä lukijoita. Tottakai on hienoa, että joku ihan oikeasti lukee ja on kiinnostunut samoista asioista. Ja totta helkkarissa sydäntä lämmittää jokainen kommentti ja uusi lukija. Mutta silti suhtaudun edelleen blogin kirjoittamiseen enemmän käsityöpäiväkirjana.


Kirjoittaminen itsessään on ollut mulle aina luontevaa. Nuorempana harrastin paljon kirjeenvaihtoa ja lukioaikoina rakastin äidinkielen tunteja ja kirjoittamista yli kaiken. Jotenkin elämä vain meni niin, että suurimmat kirjalliset tuotokset olivat vastauksia asiakkaiden laskureklamaatioihin. Varmaankin juuri kaipuu kirjoittamiseen oli perimmäinen syy bloggaamisen aloittamiseen. Ja siihen, että palasin blogin ääreen uudelleen. Halusin aloittaa puhtaalta pöydältä ja siksi juuri tämä blogi ja tämä vuosi. Nähtäväksi jää, mihin suuntaan homma kehittyy jatkossa. Mutta löysin rantein jatketaan, en aio ottaa stressiä. :)

Mukaan haastan seuraavat blogit:Ohjeet (jotka saa kopioida myös omaan blogiinsa), tulevat tässä.

1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).
2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
3. Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. 7 kommenttia:

 1. Hahha. Kiitos haasteesta, vastaan siihen arkena. ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitän myös haasteesta. Mukana ollaan parin päivän päästä, kun pääsen kotikoneen äärelle. Elämänmakuinen tarina itseltäsi. Pisti ihan miettimään miten elämä on välillä ylä ja alamäkeä. Kiva, että olet aloittanut uuden blogin kautta jälleen kirjoittamaan ja jakamaan töitäsikin. Seuraavaa postaustasi odotellessa toivotan hyvää elokuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä kerran haasteesta. Vastaukseni on luettavissa blogissani.

   Poista
 3. Kiitos haasteesta, kirjoittelen tarinaa omasta blogistani tässä viikon sisällä =)

  VastaaPoista
 4. Tää oli hauska lukea, kiva kun otit haasteen vastaan! :) Ja siis kolme kissaa?! Ihan uutta infoa mulle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! :D Olis meillä varmasti nytkin kissa, ellei olis tota allergiaa. Mut kyllä kolme oli aika paljon. :)

   Poista
 5. Hei! Kiitos haasteesta, aion kyllä osallistua tähän, kunhan ehdin :)

  VastaaPoista