Sivut

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Kirjoneulesäärystimet

Norjassa asuva ystäväni pyysi minua jo ennen joulua neulomaan säärystimet. Toiveena oli "joku kiva norjalainen kuvio". Joulun alla oli sen verran kiirettä, etten ehtinyt asiaan suuremmin paneutua, eikä sopivaa kuviotakaan tuntunut löytyvän millään. Ostettuani kirjan verran norjalaisia neuleohjeita alkoi tämäkin projekti edistyä. Lähetin ystävälleni kuvat muutamasta sukkamallista ja hän valitsi säärystimiinsä kuvion niiden perusteella. 

Aikaisemman kirjoneuleeni ovat olleet hieman suurempia kuvioita (lähinnä pääkalloja) ja tämä oli ensimmäinen kerta, kun kuvio oli hieman sirompi. Vielä on työstämistä noissa yksittäisten silmukoiden muodostamissa kuvioissa, että niistä saa siistin näköiset.Ystäväni on nähnyt jo kuvan valmiista säärystimistä ja oli mielissään. Seuraavaksi nämä lähtevät postin mukana kohti Norjaa.

Malli: Valdreskofta (Karen Marie Vinje: Norsk Strikk)
Lanka: Novita Nalle luonnonvalkoinen (68 g) ja musta (19 g)
Puikot: 3,5 mm

Itselle iskee lähes aina kirjoneuleiden kanssa pieni epätoivo kesken työn. Jälki on epäsiistiä ja mutkaista, koko neule näyttää siltä kuin se olisi lojunut viikkotolkulla pyykkikorin pohjalla. Otinkin muistutukseni itselleni ennen- ja jälkeen -kuvat säärystimen toisesta puolesta, joka kapeiden pystyraitojen vuoksi näytti todella hurjalta ennen viimeistelyä. Kuvassa toista säärystintä on jo käsin venytelty, koska halusin laittaa ystävälleni edes jotenkin siedettävän kuvan väliaikatietona. Toinen säärystin on tullut suoraan puikoilta, eikä sille ole tehty mitään. Vieressä on kuva venyttelyn ja höyrytyksen jälkeen. Ehkä ensi kerralla voin katsoa tätä kuvaa ja todeta, ettei keskeneräistä työtä pidä tuomita. (Tässä vaiheessa on myös mukava huomata kuvasta, että toisen säärystimen kuviossa on pieni virhe. Jään miettimään, puranko vai en.)


Seuraava työ tulee olemaan samasta kirjasta. Katsotaan nyt, kuinka sen kanssa käy, mutta ainakin yritän muokata naisten pipon mallista tytön päähän sopivaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti