Sivut

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Liekehtivä huivi

Kuten jo edellisessä postauksessa kerroin, tekeillä oli mitä ihanin villainen huivi liekehtivissä väreissä. Eilen huivi valmistui ja tänään sain sen pingotettua. Etukäteen murehtimani reunuksen neulominen ei ollutkaan vaikeaa. Kuten arvelinkin, se valkeni tehdessä. Lopulta reunuksen neulominen oli todella tylsää. En ollut edes puolivälissä, kun silmäilin epätoivoisena jäljellä olevia silmukoita. Se vain jatkui ja jatkui.


Malli miellytti silmää heti. Värit ovat ehkä enemmänkin syksyiset, mutta piristäähän tuo mukavasti mun mustaa talviolemusta. ;) Pyörittelin käsissäni myös pinkkiä vyyhtiä, mutta päädyin kuitenkin näihin kirkkaisiin väreihin.


Ohjeessa oli puikkosuosituksena 5,5 mm, mutta eipä tuollaisia kätköistä löytynyt ja 6 mm puikot olivat kiinni keskeneräisessä työssä, joten neuloin huivin 5 mm pyöröpuikoilla. Jälkiviisastelun mestarina voisin sanoa, että ois ne kutosen puikot olleet varmasti paremmat. Huivi jäi odotettua pienemmäksi ja lankaakin jäi jäljelle hurjasti, vaikka alkuun pelotti, että mahtaako se riittääkään. Riittihän se, mutta mitähän tuosta jäljelle jääneestä vajaasta 100 grammasta taikoisi? Muutenkin noita villahuiveistä jääneitä jämiä alkaa olla melkoinen määrä, enkä oikein keksi niille mitään käyttöä. Jämälankahuivi saattaisi näyttää siltä, että rinnuksilla on parin viikon ruokalista, sillä värit ovat todella laidasta laitaan. :D Ideoita?

Malli: Willow Woods Shawl
Lanka: Aade Lõng 8/2, 138 g
Puikot: 5 mm

Vielähän tuo huivi on reunoistaan pingotuksen jäljiltä epätasainen, mutta tasoittunee käytössä. Toivottavasti tulisi pakkaspäiviä, että voisin huivia kaulassa käyttää. Vesikeleillä tuon kanssa tulee turhan kuuma. Onni onnettomuudessa siis, koko on kaulahuiviksi ihan passeli.


Yhden lisäprojektin tämä huivi kyllä poiki: multa puuttuu pipo, jota voin huivin kanssa käyttää. Pitänee tekaista joku kiva musta piponen kaveriksi. :)

4 kommenttia:

 1. Ihana pitsihuivi. Kivan pirtsakan värinen ihan niinkuin sanoit. Väriläiskät on just ihan parhaita muuten perus ruskealla (minulla)/harmaalla/mustalla pohjalla. EIkä vuodenajalla ole mitään merkitystä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Ehkä mä teen vielä sen pinkin huivinkin. Voi sit fiiliksen mukaan vaihdella. :)

   Poista
 2. Tosi hieno! Teet tälle kaveriksi mustan pipon ja näistä jämälangoista siihen ruusukkeen tai raidan tms? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei huono idea! Jos mulla on keltainen ruusu mustassa pipossa, niin oonko mä sitte kukkahattutäti? :D

   Poista