Sivut

lauantai 29. lokakuuta 2016

Lapsen kauluri

Tällä viikolla satoi jo vähän lunta. Jee! Ulkona alkaa olla jo mukavan kirpsakka keli, joten lämpöisille vaatteille on pian käyttöä. Meillä on odotettu talvea jo pitkään. Tämä aika vuodesta on ehdottomasti mun lemppari. Ei ole enää ihan syksy, muttei vielä ihan talvikaan. Tytön uusi kauluri valmistui siis oikein hyvään aikaan.

Malli: Myrsky -kauluri
Lanka: Drops Merino Extra Fine, 92 g
Puikot: 3 mm
Ohje kauluriin löytyi Tilkkuja ja lankaa -blogista. Helppo, selkeä ja sopivan simppeli ohje oli tähtäimessä ja tämä oli juuri sellainen. Langat ovat samoja kuin tytölle tehdyssä Wurm -pipossa. Kerrankin tuli käytettyä langat tarkkaan, sillä vihreää lankaa jäi jäljelle n. 20 cm pätkä. Oikein kiva setti näistä tulikin.


En tiedä, kuinka monta kauluria pieni ihminen tarvitsee, mutta kyllä mun tekis mieli kokeilla tähtivirkkausta ja tehdä esimerkiksi Novitan ohjeella tähtivirkattu kauluri. Mutta mistä aika (ja hermot) uuden tekniikan opetteluun?

keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Fractal

Uuden ruokailuryhmän hankinta on ollut todella pitkä projekti. 1,5 vuotta sitten aliin suunnitella uuden ruokailuryhmän hankintaa, koska vanha alkoi olla romuna. Lopputulos oli viimein se, että tajusin koko keittiön olevan ankea. (Ei sillä, että asunnossa muutenkaan olisi ollut kehumista.) Löysin viihtyisämmän asunnon, mutta pöytä oli edelleen hajoamispisteessä tuoleista puhumattakaan.

Noin kuukausi sitten meille viimein muutti uusi pöytä ja tuolit. Voi sitä ilon ja onnen päivää! Uusi pöytä suorastaan huusi liinaa kaverikseen. Facebookin virkkausryhmässä olin monesti ihastellut virkattuja Fractal -liinoja ja sellaisen halusin itsellenikin.

Malli: Fractal
Lanka: Novita Cotton Mercerized, 152 g
Virkkuukoukku: 2 mm
Malli oli kiva ja nopea virkata. Virkatessa ei tarvinut tuijotella ohjetta, mikä on aina plussaa. Kokokin on oikein sopiva neljän hengen pöytään. Nythän näitä on saatava sitten eri väreissä: mustana ja punaisena ainakin. :)

Liinan myötä KyJy -listalta voi ruksia jälleen yhden työn valmiiksi. Kiire tulee silti, eihän jouluun ole enää kuin pari kuukautta aikaa. Mitenkäs muilla kyjyilijöillä menee?

lauantai 22. lokakuuta 2016

Sonata Arctica -tyyny

Tästä tyynystä meinasi muodostua jonkin sortin ikuisuusprojekti. Idean tyynyyn sain Sonata Arctican keikalla kesäkuussa. (Oli muuten yksi parhaista keikoista ikinä!) Aloitin virkkauksen kesä-heinäkuun vaihteessa. Ja viimein eilen sain aikaiseksi ommella sisätyynyn. Se on joskus aika pienestä kiinni. :D Mutta nyt se on valmis ja virkattu puhtaasti rakkaudesta musiikkiin ja tähän huikeaan bändiin.

Virkattu tyyny
Lanka: Novita Miami, 285 g
Virkkuukoukku: 3 mm
Tyynyä suunnitellessa pääsin tekemään tuttavuutta Stitch Fiddlen kanssa. Logoa monimutkaisempaan kuvaan ei tällä kertaa kärsivällisyys riittänyt. Täytyy sanoa, että arvostan suunnattomasti niitä, jotka saavat muokattua kaavioita valokuvista. Mutta kyllä mä vielä senkin aion opetella.


Tyynyn toiselle puolelle halusin jonkin Sonatan biisin. Olipa vaikea valita kaikista omista suosikeista! Ja onneksi sain tyynyn molemmat puolet tehtyä ennen viimeisimmän levyn ilmestymistä, sillä se pisti lempibiisien osalta pakan täysin sekaisin. Jos tekisin tyynyn nyt, siinä saattaisi lukea jotain aivan muuta.


Siinä ne nyt on, mun tyynyt. Lemmy-tyynystä löytyy postaus täällä